• Tel: + 32 9 296 45 20
 • Fax: + 32 9 296 45 21
 • Email: info@micrelec.be
 • Openingsuren: 08:30 - 17:00
 • Helpdesk: + 32 9 296 45 25

Micrelec in een oogopslag 

Het Belgische Micrelec ontwikkelt en installeert hoog technologische producten voor tankstations, zoals onder andere site controllers, betaalterminals en elektronische peilsystemen. Onze klanten bevinden zich niet alleen in de Benelux, maar ook internationaal, zoals bijvoorbeeld in Portugal, Tsjechië, Jordanië enz.  

corporatevideo

Onze geschiedenis

De oorsprong van het huidige Micrelec NV ligt in de jaren ’90, toen het in de sector bekend stond om z’n state-of-the-art technologie voor tankstations. Nadat het bedrijf een tijd onder de vleugels van diverse multinationals verder werkte, wordt vanaf 2016 een nieuwe en onafhankelijke koers gevaren. Net als voorheen kiest Micrelec 100% voor de petrol business. Het management bestaat volledig uit collega’s van het oorspronkelijke Micrelec, samen goed voor meer dan 200 jaar ervaring!

Uw partner

Micrelec wil weer helemaal een volwaardige partner zijn voor zijn klanten. Dit betekent dat we de ervaring en kennis die we al die jaren hebben opgebouwd, willen aanvullen met een steeds grotere dienstbaarheid en betrokkenheid bij uw zaak.

We willen ons aanbod stoelen op volgende basisvoorwaarden:

 • Kennis en ervaring: dit zijn de grondvesten die de vereiste stabiliteit voor uw en onze business kunnen waarborgen.
 • Service: Deze wordt gerealiseerd dankzij de dagelijkse investering van onze mensen. Ze is a.h.w. de smeerolie die ervoor zorgt dat uw investering in onze producten en kennis blijft draaien.
  Onze service heeft 4 allesbepalende kenmerken:
  • Een bereikbare en doeltreffende helpdesk
  • High qualified support
  • Betrouwbare en materieel goed uitgeruste techniekers
  • Continue opleidingsmogelijkheden
 • Productontwikkeling: Binnen de huidige technologische context hoeft het belang van vernieuwing geen betoog. Zoals in de beginjaren willen we telkens weer op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om uw tankstations performanter, klant- en milieuvriendelijker te maken.

Onze oplossingen

Micrelec is één van de meest ervaren leveranciers van hoogwaardige technologie en flexibele serviceprogramma’s in de E-mobility- en de forecourt retailing sector in de Benelux. Wij bieden u onder andere site controllers, betaalsystemen, POS software en online monitoring. Onze service-programma’s gaan van puur software contracten, Single Point Of Contact akkoorden tot full omnium contracten.
Onze performante oplossingen variëren van lokale installaties op één enkele site en gecentraliseerde toepassingen voor internationale bedrijven tot oplossingen in de cloud. Ze zijn tevens inzetbaar met niet-Micrelec systemen.
Al onze hardware, software en services kunnen op maat van uw bedrijf worden aangepast.

Expertise in combinatie met internationale partnerships

Door onze jarenlange aanwezigheid in de petrol business, kénnen wij uw noden. Uw installaties, uw vragen met betrekking tot de toekomst, uw dagelijkse beslommeringen krijgen onze dagelijkse aandacht. Onze ervaring maakt van ons uw geschikte partner.
Als Belgische KMO geloven wij in de kracht van partnerships. Enerzijds bezorgen deze partnerships ons een grotere flexibiliteit in ons productaanbod. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om onze klanten op internationaal niveau van dienst te zijn.

Belgisch én autonoom - korte beslissingslijnen

Heeft u een speciaal project, een aparte vraag? U wenst een snel antwoord? Onze flexibiliteit wordt ten zeerste door onze klanten gewaardeerd.
Micrelec staat ter uwer beschikking om in onderling overleg oplossingen te vinden. Dankzij onze korte beslissingslijnen kunnen wij een snel en duidelijk antwoord formuleren.

Dynamisch en toekomstgericht

Uw omgeving verandert met duizelingwekkende snelheid. De juiste keuze voor duurzame toekomstgerichte technologieën wordt van levensbelang. Micrelec verkent alle nieuwe denkrichtingen en technologieën.
Sedert begin 2017 werkt Micrelec samen met de firma Blue Corner, provider van laadpalen voor elektrische voertuigen. De samenwerking beslaat onder meer de planning, coördinatie en service over gans België.
Daarnaast heeft Micrelec een partnership met Kwalyo, een Luxemburgs innovatief bedrijf dat onder de naam CarPay Diem een geschikte oplossing aanbiedt voor mobiel betaalverkeer voor tankstations.

Onze klanten

Wij leveren onder andere aan Avia, Dats, Kuwait Petroleum, Octa+ en Total